Računalniška omrežja

Varnost omrežja je ključnega pomena za vsa podjetja. V digitalnem poslovnem okolju bi morala podjetja razmišljati o celovitosti svojih omrežnih sistemov. V tem okolju imajo podjetja informacije in podatke o sebi in strankah, ki jih je treba zaščititi.
Za podjetja obstaja veliko tveganj za varnost omrežja. Hekerji skušajo izkoristiti šibko varnost omrežja. To je povzročilo propad številnih podjetij, ki niso mogla zaščititi svojega omrežja.
Rešitve za varnost omrežja pomagajo vašemu podjetju ohranjati celovitost omrežja. Otežuje nepooblaščen dostop ali uhajanje ali izgubo občutljivih informacij in podatkov.

Kaj je varnost omrežja?

Varnost omrežja vključuje uporabo različnih tehnik, ki zagotavljajo, da lahko uporabljate in varujete svoje omrežje in podatke. Te tehnike vključujejo naprave, programsko opremo ali dejanja.
Vaše omrežje kot podjetje je sestavljeno iz različnih elementov. Ima ljudi, strojne naprave, programsko opremo in podatke. Varnost omrežja zagotavlja, da so vsi ti elementi varni in jih je težko ogroziti.
Učinkovita varnost omrežja zagotavlja, da do vašega omrežja dostopajo samo pooblaščene osebe. Zaščita poslovnih in podatkov o strankah.
V konkurenčnem poslovnem okolju mora biti varnost omrežja ključna točka vsakega podjetja. V digitalnem poslovnem svetu bi se morala vsa podjetja zaščititi pred nezakonitim dostopom do svojih podatkov.

Prednosti varnosti omrežja

Zaupanje strank

Digitalno poslovno okolje omogoča podjetjem, da hranijo veliko osebnih podatkov svojih strank. Na primer bančne podatke, domače naslove, kontaktne podatke in druge vrste osebnih podatkov.
Stranke so te informacije pripravljene posredovati podjetjem, ki jim lahko zaupajo. Če sedanje in bodoče stranke podjetju ne zaupajo, se bo podjetje verjetno zaprlo. Številna podjetja, katerih omrežja so bila vdrta v omrežja in so pricurljale informacije o strankah, so bila zaprta.
To je zato, ker stranke niso več pripravljene nadaljevati sodelovanja s podjetjem z ogroženo varnostjo omrežja. Podjetje, ki svojih podatkov ne more varovati.
Ko stranke zaupajo vaši varnosti omrežja, boste imeli več zvestih strank in s tem večji dobiček.

Zaupanje iskalnika

Številne potrošniške študije so pokazale, da je spletno raziskovanje ključni steber pri odločanju o nakupu. Da bi bilo vaše podjetje predstavljeno v spletni raziskavi, mora imeti varno dostopno spletno mesto.
Varnost spletne strani je sestavni del varnosti omrežja. Ko uporabite najboljše varnostne protokole spletnega mesta, bodo iskalniki zaupali vašemu spletnemu mestu. Posledično bodo omogočili dostop več ljudem.
Iskalniki blokirajo ljudi s slabo zavarovanih spletnih mest. To pomeni, da se vaše podjetje nikoli ne bo pojavilo kot ponudnik storitev in izdelkov, ki jih raziskujete.

Zaščitite svoje omrežje pred nepooblaščenim dostopom

Poleg nezakonitega dostopa do vašega omrežja in informacij hekerji aktivno iščejo naprave in sisteme, ki jih lahko nadzorujejo.
Uporaba omrežnih varnostnih rešitev omogoča vašemu podjetju, da zazna nepooblaščen dostop do vašega omrežja. Ko je zaznan, se lahko poskus nepooblaščenega dostopa učinkovito zaustavi.
V podjetja se vdre iz več razlogov. Številna mala podjetja mislijo, da so premajhna, da bi vanje vdrli. Vendar pa varnostni podatki v zadnjih nekaj letih kažejo, da je vse več vdorov tudi v mala podjetja.
Zato so rešitve za varnost omrežja uporabne tako za mala kot velika podjetja.

Omogoča delo na daljavo v vašem podjetju

Digitalni poslovni svet je spremenil način našega dela. Podjetjem ni treba imeti vseh delavcev v isti pisarni. Ali pa bi podjetje zlahka oddalo določene naloge oddaljenim skupinam. Te ekipe bodo morale za učinkovito delo uporabiti poslovne vire znotraj poslovne mreže.
Z ustrezno varnostjo omrežja postane oddaljenim delavcem enostaven dostop do omrežja. Nastaviti in upoštevati je treba poslovne protokole o tem, kako dostopati do omrežja, ko ste zunaj fizične pisarne.
To zagotavlja, da tudi, ko vaši ljudje delajo iz javnega internetnega vira, vaše omrežje ni ogroženo. Visokokakovostna rešitev VPN je ena od rešitev za varnost omrežja, ki jo lahko uporabite.

Pogoste vrste omrežne varnosti, ki jih lahko uporablja podjetje

Nadzor dostopa

To je sestavni del varnosti omrežja. Nepooblaščen dostop do vašega omrežja bo ogrozil vaše podatke, omrežje in poslovne operacije.
Varnostne rešitve omrežja za nadzor dostopa vašemu podjetju omogočajo identifikacijo vseh, ki lahko dostopajo do vašega omrežja. Dovoljenje imajo le tisti, ki so pravilno identificirani, in omejevanje dostopa tistim, ki niso.
To velja tako za posameznike kot za naprave, ki lahko dostopajo do vašega omrežja.

Varnostne rešitve za zaščito pred virusi in zlonamerno programsko opremo

Zagotovite, da imate protivirusno rešitev na vseh svojih poslovnih napravah. Zlonamerna programska oprema! Vrste zlonamerne programske opreme vključujejo izsiljevalsko programsko opremo, vohunsko programsko opremo, trojanske konje, črve in druge škodljive viruse, ki lahko okužijo vaše naprave in omrežje.
Hekerji uporabljajo zlonamerno programsko opremo za napad na vaše omrežje in pridobijo nezakonit dostop. Rešitve proti zlonamerni programski opremi in protivirusni programi zagotavljajo, da se to ne zgodi. Vaše rešitve za zlonamerno programsko opremo, ki so na voljo 24/7, spremljajo, zaznavajo in preprečujejo zlonamerni programski opremi dostop do vašega omrežja.

Spletna varnost

Spletna varnost je večplastna. Je pomembna varnostna rešitev omrežja za podjetja. Prvič, podjetje mora zaščititi svoje spletno mesto. V digitalnem poslovnem okolju je spletna stran glavna prodajna platforma. Prepričajte se, da je vaše spletno mesto dovolj varno, da mu lahko zaupajo vaše stranke, ki na njem opravljajo transakcije.
Uporabite protokole SSL in šifriranje za zaščito vseh informacij, zlasti bančnih podatkov, vnesenih na vaše spletno mesto.
Drug vidik spletne varnosti je omejevanje, do katerih spletnih mest je mogoče dostopati iz vaših naprav ali omrežja. Spletna varnost zagotavlja, da lahko omejite dostop do spletnih mest, ki lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo in druge škodljive grožnje.

Rešitve VPN

Rešitve VPN za varnost omrežja so koristne, zlasti če imate oddaljene ekipe. Navidezna zasebna omrežja (VPN) omogočajo zaupen in varen dostop do omrežja od kjerkoli na svetu. To stori tako, da zagotovi, da je stik med končnimi točkami v omrežnem sistemu šifriran.
VPN-ji skrivajo naslove IP uporabnikov, zaradi česar hekerji ne morejo prepoznati lokacij in naprav, ki se uporabljajo za dostop do omrežja. Tako ne morejo vdreti v naprave za dostop do omrežja zahvaljujoč šifriranju VPN.

Požarni zidovi

Požarni zidovi so priljubljene rešitve za varnost omrežja. Delujejo kot ograja med omrežjem in internetom ali drugimi zunanjimi omrežji. Požarni zidovi spremljajo in filtrirajo dohodni promet v vaše omrežje. Ko ne prepozna zahteve za dostop do omrežja, mu blokira dostop. Prepoznane zahteve so dovoljene v omrežje.
Preprosto zaščitite svoje omrežje s požarnim zidom.

Kliknite tukaj za ogled hekerskih napadov v realnem času.

servis računalnikov

Računalniški servis

Nudimo vam profesionalen in izjemno hiter računalniški servis namiznih računalnikov in prenosnikov. Izvajamo tudi najzahtevnejša popravila. Naša ponudba servisnih storitev zajema vsa servisna področja.